top of page
222.jpg

Konsthallen Hishult

Konsthallen i Hishult har sedan starten 1994 haft som målsättning att visa den främsta moderna konsten i Norden och då framförallt den svenska.

 

Konsthallen Hishult som är privatägd startade sin verksamhet på initiativ av Kjell Åke Gustafsson, som följde sin passion och intresse för konsten.

Konsthallen i Hishult (För Webb) 10.jpg
Konsthallen i Hishult (För Webb).jpg
444.jpg

Konsthallsbyggnaden som är sammanbyggd med Hishults Gästgivaregård, där Kjell-Åke är uppväxt, är fortfarande i hög grad levande.

 

Det startades av Kjell-Åkes farfars far, år 1884, och Kjell-Åke blev fjärde generationen i Gästgivaregården när han övertog den från föräldrarna Magda och Sten-Hugo i mitten av 1980-talet.

Här serveras det vällagad lunch och fika från restaurangen och cafeèt. För den som bara vill avnjuta en bit mat går det naturligtvis att utnyttja restaurang och café utan att betala entré. Det finns möjlighet till logi och konferens, och omges av den spännande Skulpturparken, Zen-trädgården, Grafikrummet och Boklådan.

Välkommen till Hishult, för att uppleva och koppla av, njuta och glädjas här på Gästgivaregården och Konsthallen – det gör oss alla glada!

Hälsar Kjell Åke Gustafsson

bottom of page